Knivstarevyn firar tio år

Årets upplaga av Knivstarevyn är en föreställning som hyllar några av landets största revymakare genom tiderna.

Knivstarevyn fyller i år tio år och har gjort 14 produktioner genom åren. I jubileumsföreställningen hyllas bland andra Robert Broberg, Hasse & Tage samt Magnus och Brasse – men ur en lokal vinkel.

Sussie Berglund startade revyn och det är hennes före-tag teater Suscena som står för produktionen. Hon säger att jubileumsrevyn egent-ligen består av två olika föreställningar.

– I den vi ger i Blå Wingenstår ett revyband för musiken. På Kulturum i Märsta har vi storbandet Arlanda Big Band på scenen. I Märsta har vi även anpassat sketchernaför publiken med lokala namn, säger Sussie Berglund.

Hur skulle du summera de tio år som gått?

– Mycket jobb, många gråa hår och mycket glädje. Vi önskar att vi hade haft mer stöd från Knivsta kommun men publikmässigt har vi legat bra till, säger hon.

Vilken roll har revyn i dag?

– Den har en stor roll som glädjespridare. Jag tror det är nyttigt för folk att få skratta i två timmar. Under dessa år har det skett många tekniska framsteg och när det här med att beställa filmer via tv kom så märkte vi att besöksantalet sjönk. Men nu när nyhetens behag har sjunkit så ser vi att våra publiksiffror stiger igen.

Nu blickar Knivstarevyn framåt mot nya utmaningar och revyer. Sussie Berglund hoppas på ett fortsatt samarbete med Arlanda Big Band.

Jubileumsrevyn spelas på Blå Wingen i Husby Långhundra den 19, 20, 26 och 27 november. Den 3 december spelas den på Kulturums scen.

Källa: jens.flyckt@sigtunabygden.se